Kvaliteten och den omfattande helheten avgjorde när plintarna till sommarstugan skulle väljas.

Mattias Svenlin berättar om drömmen om en ny sommarstuga i Larsmo, Österbotten. I maj 2020 var det äntligen dags att påbörja bygget.

Här beskriver han byggprocessen av stugan:

"Vi hade länge drömt om en ny sommarstuga och i maj var det äntligen dags. Den gamla stugan som vi köpte var från 80-talet och hade renoverats i etapper. Våra krav på den nya stugan var att den liksom den gamla skulle användas främst på sommaren, men vi ville också kunna tillbringa tid där under tidiga vårar och sena, mörka höstar.

Mökki

Tillsammans med vår byggnadsansvariga tog vi fram lösningar som skulle fungera med tanke på tomtens läge och väderstreck. Stora fönster mot havet, ett snett pulpettak och mörka fasader som smälter in i naturen var några av våra krav.

Jag hade redan tidigare tittat på olika byggmaterial, men fick rätt snabbt klart för mig vad jag ville ha. Vår byggansvariga framhöll redan i tidigt skede att grunden till en sommarstuga är väldigt viktig, speciellt då tillgången på maskiner och grundmaterial inte är densamma som på fastlandet. Piskande höststormar från ett öppet hav ställer högre krav på materialet än när man bygger på ett byggplaneområde.

Vi fick hjälp med att få fram antalet plintar som behövdes enligt måtten på vår stuga, och vilka tillbehör som rekommenderades. Den omfattande helheten var avgörande när vi valde plintarna. Det gick snabbt att göra grunden tack vare att bottenplattan och plinten sitter ihop och eftersom höjden kan justeras med den gängade stålplattan.

Designen på plintarna är tilltalande, och vad gäller finishen på betongen så är det fråga om ren och skär kvalitet, rakt igenom. BCE:s plintar kommer att vara ett förstaval också när jag gör grunden till altanen nästa vår. Jag ser redan fram emot det."

Grundplintar

En välgjord grund av hög kvalitet är en förutsättning för en tålig och hållbar terrass.

BCE:s plintar skiljer sig från andra traditionella grundplintar på marknaden, eftersom plintarna har en bred bas som gör dem väldigt stabila. Dessutom behöver plintarna inte grävas ner eftersom basen står stadigt på grusbädden. På de förtillverkade plintarna finns färdiga gängor för våra tillbehör.

Med en plintgrund bygger du en terrass på ett snabbt, stabilt och säkert sätt. Med BCE:s långa erfarenhet inom byggbranschen och användarvänliga produktutveckling garanterar vi mångsidiga grundplintar som fyller även den mest krävande byggarens behov.

Vi levererar färdiga grundplintar direkt från vårt lager till byggarbetsplatsen – vid rätt tidpunkt, på rätt plats, utan att kompromissa med kvaliteten.

Tillbehör

För BCE:s plintar finns ett brett utbud av pelar- och balkskor och andra plinttillbehör.

Tillbehören är lätta att fästa på plintarna med hjälp av de färdiga gängorna. Tack vara dem kan tillbehören fogas samman med plintarna utan synliga skarvar. Tillbehören är designade så att kombinationen av plintar och tillbehör ska lämpa sig för så många användningsområden som möjligt.

Köp plintar direkt från följande nätbutiker:

Vill du veta mera om våra plintgrunder? Ta kontakt med oss

© 2024 BCE Pilarimaailma Web design: Wikström Media