Mångsidiga plintar för olika användningsområden

Grundplintarnas användningsområden är många fler än man kunde tro. BCE:s plintar är färdiga grundplintar, vilket ökar användningen markant. De är redo att installeras direkt – det krävs varken gjutning på byggplatsen eller onödig väntetid. På de förtillverkade BCE-plintarna finns även färdiga gängor för tillbehör.

BCE:s grundplintar passar både lättare och tyngre konstruktioner. De fungerar i många olika miljöer och på olika markunderlag och lämpar sig för till exempel gårdshus, terrasser, bastur eller biltak.

Här beskrivs några av plintgrundens användningsområden. Vi förklarar också varför BCE-plintarna passar för just dessa. Men det finns många fler användningsområden än de som nämns här. BCE:s experter hjälper dig gärna med att hitta den bästa lösningen för just din byggnad.

Terrassplintar, takplintar och det breda utbudet av tillbehör till våra plintar gör det enkelt för dig att alltid hitta ett alternativ som passar ditt eget specifika behov.

Vad du än bygger rekommenderar BCE att du kontaktar lokala byggnadsplanerare och branschfolk som kan ge råd och vägledning.

BCE terassi
BCE terassi
Terassit
BCE terassi

Terrass på plintgrund

Planerar du att bygga en terrass?

I nya bostadsområden bör terrassens grund planeras och färdigställas redan i det skede då grundarbetet för själva huset görs och grävmaskinerna finns på plats, ett tillvägagångssätt som garanterat sparar både tid och pengar.

Vid befintliga hus bör man vara uppmärksam på placeringen, väderstrecken, höjdläget och fastsättningen när man bygger en terrass. Grunden och dess bärkraft påverkas också av om man i ett senare bygger ett terrasstak eller om terrassen kommer att glasas in.

BCE piharakennukset
BCE piharakennukset
BCE piharakennukset
BCE piharakennukset

Plintgrund för gårdsbyggnader

Behöver du tips för att göra grunder till en gårdsbyggnad?

Det rekommenderas att en byggnad som inte ska värmas upp har ett ventilerat golv, även kallat trossbotten. Plintgrunder är en säker lösning för grunder till utomhusförråd, vedbodar, lusthus, lekstugor, gårdshus och liknande byggnader som behöver ventilerade golv.

Se vad BCE-experterna säger om fördelarna med våra grundplintar.

BCE saunat
BCE saunat
BCE saunat
BCE saunat

Bastuns plintgrund

En egentillverkad gårdsbastu eller strandbastu är en långvarig dröm för många.

Om du planerar en traditionell gårdsbastu eller strandbastu lönar det sig att fundera lite på vilken grund du ska välja. För att bygga en bastu behövs en stadig grund. Vilken grund man väljer är ett till och med viktigare beslut än valet av byggmaterial.

Här kan du läsa mer om bastubygge och sådant som har med anläggningen av grunden att göra.

BCE autokatokset
BCE autokatokset
BCE autokatokset
BCE autokatokset

Plintgrund för biltak

Att bygga ett biltak är ett praktiskt gör-det-själv-projekt. Dessutom är det relativt lätt att bygga. Man kan antingen bygga ett biltak för en eller två bilar, eller också ett biltak med ett varmt förråd i samma byggnad.

Att göra grunden för ett biltak får gärna gå så lätt och effektivt som möjligt. Våra förtillverkade grundplintar går snabbt att montera. Dessutom slipper du gjutningsarbetet som är ett tidskrävande moment. Under biltaket är grundplintarna ofta synliga, och BCE:s plintar kan man med fördel låta synas eftersom de är fabriksgjorda och snygga!

BCE parakit
BCE parakit
BCE parakit
BCE parakit

Baracker på plintgrund

Baracker används som tillfälliga bostäder eller kontorslokaler, bland annat på byggarbetsplatser. Barackerna utnyttjas också för undervisning eller småbarnspedagogik när de egentliga byggnaderna renoveras.

Ett enkelt sätt att anlägga en grund för en barack är att göra en plintgrund. Att använda förtillverkade plintar för tillfälligt och kortvarigt bruk lönar sig då det gäller just baracker. Det går extremt snabbt och lätt att sätta plintarna på plats, och efter det lyfts baracken enkelt ovanpå plintarna.

Mökki
Mökki
Mökki
Mökki

Plintgrund för sommarstugan

Grundplintar som bär upp din stugdröm!

Utöver ett eget hem är sommarstugan ett av livets stora drömprojekt. Se till att den byggs på en stadig grund! BCE garanterar en solid grund för dina drömmar.

I dag läggs cirka en tredjedel av alla nya fritidshus på plintgrund. Det är en stabil, enkel och snabb lösning för grunder till fritidshus, både för sådana som byggs på bärande underlag och för stugor på bergigt underlag i skärgården.

Gå till stugsidan för mer information om grunder till sommarstugor och de alternativ som BCE erbjuder.

© 2024 BCE Pilarimaailma Web design: Wikström Media