Plintgrund för terrasser

Välkommen med! Kolla in videorna som handlar om hur man bygger en funktionell och högkvalitativ terrass. Oavsett om du är nybörjare eller en redan erfaren byggare hittar du användbara tips och svar på många angelägna frågor.

Arto Puikkonen, som har varit terrassmästare för Kesko sedan 2011, introducerar i detalj hur man steg för steg bygger en terrass.

Plintgrunder
för terrasser

Här förklarar vi varför BCE:s plintgrund fungerar utmärkt för terrassbyggen. Du hittar också svar på vanliga frågor från gör-det-själv-byggare, och massor av annan användbar information.

Det lönar sig alltid att redan i planeringsstadiet ägna särskild uppmärksamhet åt grundläggningen av terrassen. Grunden ska vara både solid och dimensionerad för att klara eventuella förändringar i framtiden.

När du vill ha en grund som är både enkel och snabb att montera, och dessutom dimensionerad för framtida behov, är grundplintarna från BCE ett absolut måste.

Om du vill kan du välja att lämna BCE-plintarna synliga under terrassen eftersom det ser snyggt ut.

Vårt breda utbud av plintar har en mängd olika användningsområden. Terrassens material påverkar kravet på plintarnas bärförmåga, och i BCE-sortimentet hittar du alltid rätt alternativ för dina behov. Om terrassen är inglasad innebär det en högre belastning och kräver plintar med högre bärförmåga.

Storleken på terrassen och vikten på stommens virke inverkar på hur många plintar som krävs.

Hur är det med tidtabellen?

De förtillverkade plintarna levereras till byggarbetsplatsen i exakt rätt ögonblick från vårt lager i Österbotten. Med BCE:s grundplintar håller tidsschemat. Plintarna kan installeras på bara några timmar eftersom det inte krävs någon gjutning.

Grundläggning på vintern?

Ja, det går! Eftersom plintarna är förtillverkade kan grunden göras även på vintern. De prefabricerade plintarna sätts lätt på plats i samband med markarbetet.

I videorna nedan hittar du utmärkta instruktioner kring hur man gör en grund till en terrass. Du hittar även allt du behöver veta om hur man bygger en terrass. Terrassmästaren Arto Puikkonen, introducerar dig steg för steg i detaljerna kring byggandet av en terrass. Dra nytt av råden från ett proffs!

Grundplintar

En högklassig och väl genomförd grund är en förutsättning en hållbar terrass med lång livslängd.

BCE:s plintar skiljer sig helt och hållet från de övriga traditionella grundplintar som finns på marknaden. Eftersom plintens botten är bred är de extremt stabila­ – plinten behöver inte grävas ner i jorden då dess breda botten står stadigt på grusbädden. På de fabrikstillverkade plintarna finns färdiggjutna gängor för tillbehören.

Att anlägga en terrass med hjälp av grundplintar är snabbt, säkert och stabilt. BCE:s långa erfarenhet inom byggbranschen, och en produktutveckling som tar hänsyn till användarens behov säkerställer att grundplintarna är mångsidiga och fyller kraven hos den mest kräsna byggaren.

Vi levererar användningsklara grundplintar direkt från vårt lager till byggplatsen. Vid rätt tidpunkt, till rätt plats, utan att kompromissa med kvaliteten.

Grundplintar
Tillbehör

Tillbehör

BCE erbjuder även ett brett utbud av pelar- och balkskor samt andra typer av plinttillbehör.

Plintarnas färdiggjutna gängor gör att tillbehören enkelt och sömlöst kan fästas på plintarna.

Den justerbara, U-formade pelarskon, även kallad dubbelbalkskon, passar till exempel till terasstommar där en planka används i stället för två. Den lilla L-formade pelarskon är däremot ett utmärkt alternativ för att fästa terasstommens mellanbrädor och när det inte behövs någon dubbelsidig, så kallad, U-balksko.

Köp plintar direkt från följande nätbutiker:

Vill du veta mera om våra plintgrunder? Ta kontakt med oss

© 2024 BCE Pilarimaailma Web design: Wikström Media