Plintgrund för bastubyggnader

Bygg en bastu på plintar

Kom ihåg att en gårdsbastu kräver bygglov. Bekanta dig med tillståndsprocessen på din ort genom kommunen eller byggnadsinspektionen. Se till att avsätta tid för detta tidigt i planeringsprocessen!

En gårdsbastu ska alltid byggas på en stadig grund och därför rekommenderas ofta en plintgrund. Golvet i gårdsbastun behöver också vara välventilerat. I Finland används bastun flitigt och därför måste den tåla användning i många år framöver. Hur du gör grunden till din bastu är därför av största vikt.

I ett brett sortiment finns alltid ett lämpligt alternativ

Storleken på bastun är avgörande när du väljer grund. Ju större bastun är, desto större bärförmåga behöver grundplintarna. Med BCE:s breda utbud av plintar är det enkelt. I vårt urval hittar du alltid ett alternativ som passar dina behov.

Undvik tidskrävande gjutningsarbete

Tid är pengar, också då man bygger en bastu. Om du vill slippa tidskrävande betong- och gjutningsarbeten så ska du välja förtillverkade BCE-plintar. De är snabba och smidiga att montera. Med kompatibla pelarskor och andra tillbehör säkerställer du en stadig fastsättning och exakta sido- och höjdjusteringar. Våra tillbehör är lätta att fästa i plintarnas gängor.

Snabba leveranser från vårt lager

Du behöver inte vänta på BCE:s plintleveranser. Vi levererar våra plintar i tid från vårt eget lager i Österbotten, och du kommer att sitta på bastulaven snabbare än du anar.

BCE-experterna hjälper dig alltid att hitta den bästa lösningen.

Grundplintar

När man planerar att bygga en bastu är det viktigt att man tar grunden i beaktande. I Finland är både gårdsbastun och strandbastun i flitig användning, därför är även valet av grund av stor vikt för att garantera en lång användningstid. BCE har levererat plintgrunder till många olika typer av bastubyggnader. Som bastugrund rekommenderas nämligen plintgrunder, eftersom bastugolvet behöver god ventilation. Kvaliten på BCE:s plintar fyller behoven även hos den mest kräsna byggaren.

TP-plintens 450 x 450 mm breda botten garanterar en stabil och stadig grund. Plinten finns i fyra olika höjder och kan lyftas på plats för hand utan ytterligare lyftanordning.

På de fabrikstillverkade plintarna finns även färdiggjutna gängor som sömlöst passar ihop med det breda utbudet av tillbehör, vilket underlättar avsevärt för bastubyggaren. Kompatibla tillbehör säkerställer en stadig passform och gör det enkelt att göra exakta justeringar, i både höjd- och sidled.

Bygg dina drömmars gårds- eller strandbastu, BCE är gärna med och förverkligar dina drömmar.

Grundplintar
Tillbehör

Tillbehör

Till BCE:s plintar finns ett brett urval av pelar- och balkskor samt olika tillbehör.

BCE:s plintar är utrustade med färdiggjutna gängor som gör att tillbehören sömlöst passar ihop med dem. Den lilla L-formade pelarskon kan till exempel användas till långsidan av en lätt stockbastu för invändig infästning. Pelarskon syns inte utifrån, och på insidan av byggnaden göms den i golvet under byggnadsskedet.

Köp plintar direkt från följande nätbutiker:

Vill du veta mera om våra plintgrunder? Ta kontakt med oss

Användnings­områden
© 2024 BCE Pilarimaailma Web design: Wikström Media