Saunan pilariperustus

Saunat

Muistathan, että pihasauna vaatii rakennusluvan. Tutustu oman paikkakuntasi lupaprosessiin kunnan tai rakennusvalvonnan kautta. Muista siis varata sitä varten aikaa jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa.

Sauna on rakennettava tukevalle perustalle ja pihasaunalle suositellaan usein pilariperustusta. Pihasaunan alapohjan pitää tuulettua hyvin. Suomessa sauna on ahkerassa käytössä ja siksi sen on kestettävä vuosikymmenten käyttöä. Sen vuoksi ei myöskään ole merkityksetöntä, miten se perustetaan.

Laajasta valikoimasta aina sopiva vaihtoehto.

Saunan koolla on merkitystä perustusten valinnalle. Mitä isompi sauna, sitä suurempi kantavuus perustuspilareissa tulee olla. BCE:n laaja pilarivalikoima palvelee tässä erinomaisesti. Valikoimasta löydät aina juuri omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon.

Vältä aikaa vievät valutyöt.

Aika on rahaa, myös saunan rakentamisessa. Jos haluat välttää aikaa vievän betonivalun tai valutyöt, valitse valmiit tehdasvalmisteiset BCE:n pilarit. Ne ovat nopeat ja sujuvat asentaa. Yhteensopivilla pilarikengillä ja muilla tarvikkeilla varmistat tukevan kiinnityksen sekä tarkat säädöt sivu- ja korkeussuunnassa. Ne on helppo kiinnittää valmiiden pilarien kierteisiin.

Nopeat toimitukset varastostamme.

BCE:n pilaritoimituksia ei myöskään tarvitse odotella. Toimitamme pilarit aikataulussa omasta varastostamme Pohjanmaalta ja olet saunan lauteilla nopeammin kuin uskotkaan.

BCE:n asiantuntijat auttavat sinua löytämään aina parhaan ratkaisun.

Perustuspilarit

Osana saunan suunnittelua on tärkeää miettiä myös perustukset huolellisesti. Pihasauna tai rantasauna on Suomessa ahkerassa käytössä ja siksi myös oikea perustusvalinta varmistaa sille pitkän käyttöiän. BCE on toimittanut pilariperustuksia moniin erityyppisiin saunarakennuksiin. Saunan perustukseksi suositellaan nimenomaan pilariperustusta, koska pohjan pitää tuulettua hyvin. BCE pilarien laatu täyttää vaativankin rakentajan tarpeet.

TP-pilarin 450 x 450 mm pohja takaa vakaan ja tukevan perustuksen. Pilarista on saatavilla neljä eri korkeutta ja se on mahdollista nostaa paikoilleen käsin ilman erillistä nostokalustoa.

Saunan rakentajaa helpottaa myös se, että tehdasvalmisteisiin pilareihin on valettu valmiiksi kierteet tarvikkeita varten. Yhteensopivilla tarvikkeilla varmistetaan tukeva kiinnitys ja niiden avulla on helppo toteuttaa tarkat säädöt niin korkeus- kuin sivusuunnassa.

Pihasaunan perustukset toteutat sujuvimmin BCE:n perustuspilareilla. Saunamökin tai rantasaunan perustus valmistuu nopeasti ja pilariperustuksella saa pohjasta hyvin tuulettuvan ja perustuksesta pitkäikäisen.

Rakenna nyt unelmiesi piha- tai rantasauna ja valitse saunalle pilariperustus. BCE on mielellään mukana toteuttamassa unelmaasi.

Perustuspilarit
Tarvikkeet

Tarvikkeet

BCE:n pilareihin on saatavilla myös laaja valikoima pilari- ja palkkikenkiä sekä muita pilaritarvikkeita.

Tarvikkeet on helppo kiinnittää pilareissa oleviin, valmiiksi valettuihin kierteisiin, minkä ansiosta ne istuvat saumattomasti yhteen pilarien kanssa. Pientä L-mallista pilarikenkää voidaan käyttää esimerkiksi kevyen hirsisaunan pitkällä sivulla sisäpuoliseen kiinnitykseen. Pilarikenkä ei näy saunarakenteista ulospäin ja rakennuksen sisäpuolella se jää piiloon lattian rakennusvaiheessa.

Osta pilarit suoraan näistä verkkokaupoista:

Haluatko kuulla lisää pilari­perustuksesta? Ota yhteyttä meihin!

Käyttökohteet
© 2024 BCE Pilarimaailma Web design: Wikström Media