Vain vahvalle pohjalle voi rakentaa.

Mökki saaristossa oli Jonaksen unelma. Unelmilla on taipumusta toteutua, jos niihin vain uskoo riittävän kovasti. Kun keskustelimme Jonaksen kanssa, kaikesta kuuli vahvasti, että mökki ei ole Jonakselle ’vain’ mökki.  Sillä on paljon syvempi merkitys hänen elämässään.

Mökki sulautuu kauniisti ympäristöönsä. Se edustaa kestävää kehitystä. Se edustaa myös hänen omia juuriaan. Se edustaa hänelle jatkuvuutta ja omia arvoja sileäksi hioutuneiden rantakallioiden ja saaristomaiseman keskellä. Meren äärellä. 

Mökkiin tehdyt harkitut valinnat, muun muassa seinäpaneelit, edustavat Jonakselle perinteitä, arvoja ja jatkuvuutta. Mökin uuden osan pilarit liittävät vanhan uuteen ja mukailevat saariston karua kauneutta.

Mökki saaristossa edustaa Jonakselle myös paikkaa, jossa hän voi rauhoittua. Saariston rauhassa ja luonnon kauneuden keskellä.

Mökki kätkee sisäänsä syvälliset arvot.

Tämän mökin ideat eivät ole peräisin sisustuslehtien sivuilta. Kaikella, mitä tänne on valittu, on hyvin syvällinen merkitys. Kaikessa kulkee Jonakselle merkityksellinen punainen lanka, joka kunnioittaa vanhaa ja täydentää sitä. Yhdistää omat juuret nykyisyyteen, eilispäivän tähän päivään.

”Vanhempani ostivat mökin 80-luvun lopulla. Siihen aikaan se oli pieni mökki meren äärellä. Vanha mökki purettiin ja paikalle rakennettiin sauna vuonna 1989. Vuonna 1994 meren rannalle nousi uusi mökki yhteistyössä Honkarakenteen kanssa.”, Jonas kertoo mökin taustoista.

Lisäosan perustustyöt tehtiin syksyllä 2020 ja työtä jatkettiin keväällä 2021.

Mökki sijaitsee päättyvän tien päässä meren äärellä, Pörkenäsissä 10 kilometrin päässä Pietarsaaren keskustasta. Jonas kertoo, että he asuvat mökillä lähes koko kesäkauden. Tällä hetkellä myös hänen veljensä laajentaa samassa paikassa toista alkuperäistä rakennusta huvilaksi, joka valmistuu kesäksi.

Omia juuria kunnioittaen.

Mökki on tehty itselle, omia arvoja kuunnellen ja omia juuria kunnioittaen. Jonas toteaa: ”Kun kunnostin mökkiä, mietin aina, mitä mieltä nyt jo edesmenneet vanhempani olisivat eri ratkaisuista ja mistä valinnoistani he olisivat pitäneet. Ja mitä asioita he olisivat arvostaneet, jos he olisivat nyt nähneet mökin valmiina.” Jonakselle on tärkeää, että hänen arvostuksensa omaa taustaa kohtaan näkyy.

Uusi elämä meren äärellä.

”Helpommallakin olisi päässyt!”, Jonas toteaa. ”Mutta se ei olisi ollut sama asia.” Hän kertoo saaristomökin seinäpaneeleiden kiehtovan tarinan – taustan sille, miksi hän halusi nimenomaan ne. Tämän kuultuaan ymmärtää, miksi Jonakselle ei ollut vaihtoehto marssia kauppaan ja hankkia sieltä valmiit paneelit.   

Paneelit ovat ensin palvelleet 80 vuotta toisessa tarkoituksessa ja nyt ne siirtyivät mökin seinäpaneeleiksi merenrannan kallioiden äärelle. Vanhojen, käsittelemättömien ja hiomattomien paneelien uusiokäyttö mökillä oli valtavasta työmäärästä huolimatta Jonakselle se ainoa oikea valinta. Ne ovat enemmän kuin paneelit. Niiden materiaali on aito ja niiden alkuperä on tiedossa, ja merkityksellinen.    

Mökin seinäpaneelit yhdistävät vahvasti minua ja avovaimoani. Ne ovat peräisin 50 kilometrin päästä avovaimoni vanhempien maatilalta, jossa kasvatettiin karjaa sekä viljeltiin perunoita ja viljaa. Paneelit olivat aikanaan neljän suuren rehuladon seinät. Niistä suurimassa lypsettiin aikanaan myös lehmiä ja avovaimoni äiti on lapsena ollut siellä auttamassa omia vanhempiaan. Vuosien varrella salamakin ehti iskeä yhteen ladoista ja osa siitä ehti palaa. Onneksi osa puutavarasta saatiin pelastettua. Ilman sitä saaristomökin seinäpaneeleilla ei olisi sitä merkitystä, mikä niillä on tänä päivänä.  

Paneeleissa on myös edelleen näkyvissä vuosiluku 1939. Merkityksellinen vuosiluku Suomen historiassa. Voi vain miettiä, mitä tarinoita paneelit voisivat kertoa siltä ajalta.

Markkinoiden upeimmat pilarit.

”Minulle oli lisäksi ehdottoman tärkeää, että pilarit näyttivät hyviltä. Kun ne olivat paikoillaan, kaikki oli täsmälleen niin kuin olin suunnitellut. Alun perin kuulin BCE:n pilareista projektin vastaavan mestarin kautta. Pilarit ovat täydellinen valinta tänne meren äärelle. Koska ne näyttävät hyviltä, niitä ei ollut tarvetta piilottaa vaan ne saivat jäädä kauniisti näkyviin.”, Jonas jatkaa.

”Tämä pilarivalinta säästi minulle myös paljon aikaa ja sitä kautta työkustannuksia helpon ja nopean asennuksen ansiosta. Etuna oli myös se, että ne olivat myös helpot säätää juuri oikealle kohdalleen. BCE:n hyvä, henkilökohtainen palvelu oli miellyttävä lisä tähän kaikkeen.”

Mökki edustaa Jonakselle juuria. Alun perin mökki oli hänen vanhempiensa ja Jonas halusi, että mökin uusi osa asettautuu yhtä lailla juurevasti alustansa päälle.

Vain vahvalle pohjalle voi rakentaa. Vahvat juuret kannattelevat.

BCE oli mukana toteuttamassa tätä merkityksellistä unelmaa.

PERUSTUSPILARIT

Laadukas ja hyvin toteutettu perustus on kestävän ja pitkäikäisen terassin perusedellytys.

BCE:n pilarit poikkeavat täysin muista markkinoilla olevista perinteisistä perustuspilareista. Koska pilareiden pohja on leveä, ne ovat erittäin vakaat. Pilaria ei tarvitse kaivaa maahan, vaan sen leveä pohja asettautuu tukevasti sorapatjan päälle. Tehdasvalmisteisiin pilareihin on valettu valmiiksi kierteet tarvikkeita varten.

Pilariperustus on nopea, vakaa ja turvallinen tapa perustaa terassi. BCE:n pitkä kokemus rakennusalalta ja käyttäjän tarpeet huomioiva tuotekehitys varmistavat, että perustuspilarit ovat monikäyttöisiä sekä täyttävät vaativankin rakentajan tarpeet.

Toimitamme käyttövalmiit perustuspilarit suoraan varastostamme työmaalle. Oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan, laadusta tinkimättä.

TARVIKKEET

BCE:n pilareihin on saatavilla myös laaja valikoima pilari- ja palkkikenkiä sekä muita pilaritarvikkeita.

Tarvikkeet on helppo kiinnittää pilareissa oleviin, valmiiksi valettuihin kierteisiin, mikä ansiosta ne istuvat saumattomasti yhteen pilarien kanssa. Tarvikkeet on suunniteltu siten, että pilareiden ja tarvikkeiden yhdistelmä sopii mahdollisimman moneen eri käyttötarkoitukseen.

Osta pilarit suoraan näistä verkkokaupoista:

Haluatko kuulla lisää pilari­perustuksesta? Ota yhteyttä meihin!

© 2022 BCE Pilarimaailma Web design: Wikström Media